FOTO: null

Susretom između Radnika i Sarajeva danas je u Bijeljini počelo deveto kolo fudbalske Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Aktuelni prvak BiH je deklasirao domaći tim rezultatom 0:3, a prvi pogodak Sarajevo je postiglo već u 10. minutu, nakon odlične akcije u kojoj je Leon Benko asistirao Krsti Velkoskom.

U prvom poluvremenu je gostujući tim imao mnogo više od igre i napravio je nekoliko prilika za postizanje pogotka, ali u prvih 45 minuta gledaoci su mogli vidjeti samo jedan gol.Nastavak susreta donio je ponovo mnogo bolju igru Sarajeva, koje je odlučno krenulo da postigne novi pogodak i završi posao u Bijeljini.

Dominacija bordo tima se isplatila već u 52. minutu kada je Benko postigao drugi pogodak sarajevskog tima.

Konačnih 3:0 postavio je Ševko Okić 14 minuta kasnije.

Sarajevo je osvojilo važna tri boda kojim se vraća u sami vrh ligaške tabele.

Ostali susreti 9. kola na rasporedu su u subotu i nedjelju, a derbi kola će biti odigran u subotu u Banjoj Luci gdje Borac dočekuje neporaženi Zrinjski.

Trener domaćeg tima Slavko Petrović je nakon utakmice istakao da je aktuelni prvak naše države zasluženo došao do pobjede, te da je bez dileme najbolja ekipa u Bosni i Hercegovini.

"Možda je ovo previsok poraz, ali je zaslužen. Sarajevo je odigralo kvalitetno i pokazalo je da je najbolja ekipa u Bosni i Hercegovini. Njima jako malo treba da postigne pogodak i ja im mogu čestitati. Prošle sezone sam im čestitao na titulu nekoliko kola prije kraja, sada je to još daleko ali ovim tempom mogu ponoviti uspjeh", rekao je Petrović, koji je najavio i meč protiv Mladosti iz Velike Obarske u Kupu:

"Moji momci su uvijek motivisani i tu nikada nema problema. Malo nas stiže umor, ali šta je tu je. Pokušat ćemo proći Mladost u Kupu, i polako ulazimo u seriju teških utakmica. Dobro je što smo osvojili ovih nekoliko bodova viška na početku sezone, pa možemo opušteno raditi", dodao je Petrović.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )