FOTO: Starsport

Fudbaleri Srbije savladali su selekciju Crne Gore sa 2:1 na stadionu "Rajko Mitić" u meču Grupe 4 Lige nacija. "Orlovi" su prvi na tabeli i nadomak su plasmana u narednu fazu takmičenja, a poslednji meč ovog dijela igraju u utorak protiv Litvanije na stadionu Partizana.

Srbija je upisala bitnu pobjedu kojom je zadržala prvo mjesto u Grupi 4 Lige nacija i na korak je od plasmana u narednu fazu.

"Orlovi" su odigrali dobar meč protiv oslabljene Crne Gore, mogli i ubjedljivije da trijumfuju, ali su na kraju uspjeli da zadrže prednost i upišu tri boda.

Nakon početnog odmjeravanja snaga, Crna Gora ja prva zaprijetila preko Mugoše u 20. minutu.

Od tog trenutka krenula je potpuna inicijativa Srbije, koja je do prednosti stigla u 30. minutu, kada je odličan kontranapad krunisao golom Adem Ljajić, na asistenciju Tadića.

Samo dva minuta kasnije, Kolarov je centrirao u peterac rivala, a tamo se našao Mitrović, koji je sproveo loptu u mrežu rivala.

Do kraja poluvremena Srbija je u nekoliko navrata mogla do gola, a najbolja šansa za to bio je penal koji je načinio Simić nad Matićem, a koji je promašio Aleksandar Mitrović, kada je "panenkom" prebacio loptu preko gola.

U drugom dijelu utakmice nastavilo se u istom ritmu, Srbija je ponovo stvarala šanse i polušanse za pogodak, do koga ipak nije uspjela da dođe.

Crna Gora je prvo u 60. minutu uspjela da zatrese mrežu, ali je odlukom linijskog sudije taj gol poništen.

Ipak do smanjenja rezultata na 2:1 gosti stižu u 70. minutu, kada dobru akciju završava efektnim golom Mugoša.

Od tog trenutka potpuno se promijenio tok meča, Crna Gora ređa dobre napade i ozbiljne prijetnje po gol Srbije, ali je u nekoliko navrata Rajković odlično intervenisao.

Neizvjesnost je trajala do poslednjeg sudijskog zvižduka, ali promjene rezutlata nije bilo. 

Srbija je upisala treću pobjedu u pet mečeva i sa 11 bodova zauzima prvo mjesto u grupi, Crna Gora je druga sa sedam, Rumunija ima šest, dok je Litvanija bez bodova. (Rumunija i Litvanija igraju večeras od 20.45)

Naredni meč Srbija igra 20. novembra protiv Litvanije na stadionu Partizana, gdje će i definitivno moći da potvrdi prvo mjesto i plasman u Diviziju B Lige Nacija. 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )