FOTO: InfoBijeljina.com

Boračka organizacija opštine Ugljevik podijeliće po 100 KM za 177 porodica poginulih boraca i 123 ratna vojna invalida od prve do šeste kategorije i nezaposlena ratna vojna invalida od sedme do desete kategorije.

Ovim kategorijama novac će biti podijeljen 4. januara, povodom najradosnijeg hrišćanskog praznika - Božića. 

Predsjednik Boračke organizacije opštine Ugljevik Jovan Marinković naveo je da je riječ o tradicionalnoj pomoći, za šta je u opštinskom budžetu planirano 30.000 KM. 

Marinković je napomenuo da je povodom početka školske godine Boračka organizacija dodijelila po 100 KM za 143 djece iz porodica ratnih vojnih invalida od prve do pete kategorije i nezaposlenih demobilisanih boraca prve i druge kategorije Vojske Republike Srpske. 

On je najavio da će povodom Dana Republike Srpske u ugljevičkom Centru za kulturu 8. januara biti održana svečana akademija. 

Marinković je naglasio da je protekla godina za opštinsku Boračku organizaciju bila uspješna, dodajući da je realizovan budžet od 150.000 KM. 

On je podsjetio da Boračka organizacija opštine Ugljevik godinama sarađuje sa brojnim privrednim subjektima u ovoj lokalnoj zajednici, među kojima su Rudnik i termoelektrana i firma "Bors preporod", koja zapošljava 51 radnika iz boračke populacije. 

Marinković je naveo da je krajem protekle godine otkrivena i osveštana spomen-statua srpskog heroja pukovnika Vojske Republike Srpske Milana Jovića. 

"U svim mjesnim zajednicama ispred spomen-obilježja poginulih boraca odbrambeno-otadžbinskog rata, organizovali smo parastose, da bi njegovali sjećanje na poginule borce i njihovu žrtvu za slobodu srpskog naroda ovih prostora", rekao je Marinković. 

Prema njegovim riječima, u Ugljeviku je u toku memorijalni turnir u malom fudbalu "Vojvoda Mando", u kojem učestvuje 49 ekipa i trajaće do 11. januara, a sav prihod biće iskorišten u humanitarne svrhe. 

Boračka organizacija Ugljevik zastupa 301 porodicu poginulih boraca, 648 ratnih vojnih invalida i više od 3.000 demobilisanih boraca Vojske Republike Srpske sa područja ove opštine. 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )