FOTO: null

Plesna grupa američkih Indijanaca ,,Žuta ptica,, oduševila je večeras publiku u Bijeljini pričama, pjesmom i plesom plemena Apači, čiju tradiciju njeguju i predstavljaju svijetu.

Dorin Dankan i njen suprug Ken imaju sedam sinova, jednu kćer i sedmoro unučadi koji čine porodičnu produkciju "Žuta ptica", a od 1984. godine nastupaju svuda u svijetu. 

Dankanova je rekla novinarima da su u organizaciji Ambasade SAD prvi put u BiH i da nose divne utiske o zemlji i publici koja je posjetila njihove nastupe u Sarajevu, Tuzli, Brčkom, Banjaluci i Bijeljini. 

Plesna grupa američkih Indijanaca turneju nastavlja u Rumuniji. 

U sali Centra za kulturu u Bijeljini plesni spektakl sa oduševljenjem je pratilo više od 600 posjetilaca, iako sala ima 500 mjesta za sjedenje. 

U obraćanju publici, Dorin i Ken su poručili da je njihova misija očuvanje majke prirode i njegovanje tradicije američkih Indijanaca, te pozvali prisutne da slušajući svoje starije očuvaju vlastitue običaje i tradiciju. 

Prije izvođenja muzičko-scenskog spektakla, članovi plesne trupe danas su se družili sa djecom i posjetiocima u Bijeljini i pokazali im tradicionalni način pravljenja lutaka od prirodnog materijala, uvezivanjem kukuruzovine raznobojnim koncima.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )