FOTO: pixabay

Većina ispitanika kojima je postavljeno pitanje kako se osjećaju dok planiraju odmor, na putu i posle njega, odgovorila je da su bili najpoletniji prije odlaska, dok su se pakovali i maštali o izabranom ljetovalištu

Dok se pripremamo za odmor, planiramo gdje ćemo da otputujemo, gledamo slike na internetu, razgovaramo o tome sa prijateljima - radosniji smo nego na samom putovanju. To je pokazala studija objavljena u magazinu "Primijenjena istraživanja o kvalitetu života". Akcenat je bio na tome šta nas čini srećnim.

Istraživanje je uključilo 2.000 ispitanika koji su odgovarali na pitanja kako se osjećaju dok planiraju odmor, na putu i posle njega. Svi su odgovorili da su bili najpoletniji prije odlaska, dok su se pakovali, gledali slike izabrane destinacije i maštali o njoj.

Po povratku su, pokazala je studija, bili srećni samo oni čiji je odmor bio opuštajući. Oni koji se nisu dovoljno odmorili imali su isti nivo sreće kao ispitanici koji uopšte nisu putovali.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )