FOTO: null

Načelnik opštine Ugljevik Vasilije Perić izjavio je da plan budžeta za 2016. godinu iznosi 12.400.000 KM i da će omogućiti da ova podmajevička opština održi pozitivne trendove ulaganja.

"U 2016. godini radićemo značajne projekte za poboljšanje kvaliteta života građana, vodiće se računa o privrednicima i poljoprivrednicim dodjelom određenih stimulacija", rekao je Perić. 

On je dodao da je budžetom za 2016. godinu predviđeno povećanje sredstava za socijalno ugrožene kategorije društva, te da je neophodno i dalje voditi posebnu brigu o porodicama poginulih boraca i invalida rata, uopšte o boračkoj populaciji kao jednoj od najosjetljivijih kategorija stanovništva. 

Opštinsko Odjeljenje za finansije sprovelo je javne rasprave o Nacrtu budžeta za 2016. godinu. 

"Cilj održavanja javnih rasprava je da obezbijedi veće učešće građana i javnosti u procesu budžetiranja, na način da se kroz Nacrt budžeta obezbijedi bolje upoznavanje o ciljevima, politikama i planovima razvoja opštine u svakoj fiskalnoj godini i pruži prilika učesnicima javnih rasprava da daju svoja mišljenja, prijedloge i inicijative kroz dvosmjernu komunikaciju sa nadležnim organima opštine", rekla je načelnik Odjeljenja za finansije Mirjana Novaković. 

Novakovićeva je istakla da je budžet za 2016. godinu kreiran za potrebe stanovništva ove opštine. 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )