FOTO: InfoBijeljina.com

Na evidenciji Zavoda za zapošljavanje u Bijeljini nalazi se više od 240 nezaposlenih građana medicinske struke, potvrđeno je za portal InfoBijeljina iz ovog zavoda.

Nezaposleni medicinari svih profila u Srpskoj, podsjetimo, često su dobijali pozive iz zdravstvenih ustanova, koje provjeravaju ko od njih može priteći u pomoć u trenutnoj situaciji koja je nastala zbog pojave i širenja virusa korona.

Kada je u pitanju Bijeljina, na Birou je 210 medicinskih radnika sa srednjom stručnom spremom, a među njima je najviše medicinskih sestara – tehničara, njih 154. 

Prema podacima koje smo dobili iz Zavoda, slijede fizioterapeutski tehničari, kojih je na evidenciji Zavoda za zapošljavanje RS u Bijeljini ukupno 30.

Kada je riječ o VŠS, na birou u Bijeljini je pet lica, a sa visokom stručnom spremom ih je 30, od čega 11 ljekara, potvrđeno je za InfoBijeljina.

Podsjetimo, krajem oktobra je, sa sjednice Štaba za vanredne situacije u Bijeljini, poručeno da će biti angaživani svi ljekari sa evidencije Biroa za zapošljavanje, kao i drugo medicinsko osoblje koje bude neophodno zbog sve većeg broja zaraženih virusom korona.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )