FOTO: nezavisne.com

Peto izdanje Međunarodnih književnih susreta "Banjaluka 2020" održano je u vikendu iza nas u Kulturnom centru Banski dvor, a u organizaciji Udruženja književnika Republike Srpske.

Na Svečanoj akademiji uživo je govorilo svoje pjesme 28 pisaca iz Austrije, Srbije i Republike Srpske, a putem video-linka u programu su učestvovali pisci: Vjačeslav Kuprijanov (Ruska Federacija), Džon Tejlor (SAD), Đorđo Lingvaglosa (Italija) i Elka Njagolova (Bugarska). Pjesničku poruku mira svijetu sa susreta ove godine napisao je i pročitao istaknuti član Udruženja književnika Ranko Risojević.

U radnom dijelu susreta upriličena je i redovna sjednica Skupštine Udruženja književnika Republike Srpske u Vijećnici Banskog dvora. 

Na Skupštini su prisutni pisci prije svega odali poštu preminulim piscima između dvije sjednice Skupštine: Slobodanu Jankoviću, Milenku Stojičiću, Zdravku Kecmanu, Zorici Turjačanin, Radetu Vrućiniću i Borislavu Gavriću.

Učesnici susreta, članovi UK RS, razmatrali su aktuelne teme i trenutni položaj pisca i Udruženja u društvu, a na dnevnom redu bila su i pitanja poput usvajanja završnog računa, plana i programa za 2020, prijema novih članova, pokretanja online časopisa za književnost, umjetnost i kulturu "Nova stvarnost", a koja se nisu mogla razmatrati ranije zbog pandemije, kako je planirano.  

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )