FOTO: Nezavisne

Predstava "Pijana noć 1918" Narodnog pozorišta Tuzla dobikla je nagradu za najbolju predstavu u cjelini po ocjenama stručnog žirija 39. Pozorišnim/kazališnim igrama BiH u Jajcu, dok je predstava "Identitluk", nastala u koprodukciji Hrvatskog narodnog kazališta (HNK) u Mostaru, Narodnog pozorišta Mostar i Studija za izvedbene umjetnosti, po izboru publike najbolja predstava.

"Pijana noć 1918" rađena je po tekstovima Miroslava Krleže i Tene i Ive Štivičića u režiji Gradimira Gojera.

Nagradu za najbolju režiju dobio je Gradimir Gojer za predstavu "Pijana noć 1918", prenosi Jajce-online.com. Nagradu za najbolju kostimografiju dobila je Vesna Teodosić za predstavu "Pijana noć 1918", nagradu za najbolju muziku dobio je Denis Hadžić za predstavu "Pijana noć 1918", nagradu za najbolju scenografiju dobila je Dragana Purković Macan za predstavu "Škola za žene" Narodnog pozorišta Republike Srpske iz Banjaluke, dok je nagrada za najbolju scenografiju pripala je Vedrani Božinović za predstavu "Dogville" Narodnog pozorišta Sarajevo.

Nagradu za najbolju mladu glumicu dobila je Sadika Kahrimanović za predstavu "Pijana noć 1918". Nagradu za najbolja glumačka ostvarenja dobili su Nermin Omić za predstavu "Pijana noć 1918", Anja Ilić za predstavu "Škola za žene", Amra Kapidžić za predstavu "Dogville", glumački ansambl predstave "Identitluk", a Dean Batoz i Aleksandr Stojković za predstavu "Nije čovjek ko ne umre" Pozorišta Prijedor.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )