FOTO: InfoBijeljina.com

Gradska uprava Bijeljina će u skladu sa mogućnostima nastaviti da pruža podršku unapređenju visokoškolskog obrazovanja i već u narednih nekoliko sedmica organizovaće pojedinačne sastanke sa predstavnicima fakulteta sa područja grada na kojima će razmotrili aktuelne probleme, najavio je gradonačelnik LJubiša Petrović na novogodišnjem prijemu za dekane.

"Spremni smo da podržimo svaku aktivnost visokoškolskih ustanova koja će doprinijeti boljim uslovima za studente, ali i razvoju naše lokalne zajednice", poručio je Petrović.

Dekan Pedagoškog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu Dalibor Stević zadovoljan je dosadašnjom saradnjom sa Gradskom upravom, navodi se u saopštenju Gradske uprave.

"Uvijek smo nailazili na razumijevanje i uspijevali da sprovedemo ideje i projekte, a nadam se da će takav model saradnje biti nastavljen i u budućnosti", rekao je Stević.

Prorektor za nastavu Univerziteta "Sinergija" Milenko Stanić predložio je da rasprave ili naučni skupovi o aktuelnim temama, u kojima učestvuju i predstavnici grada, budu organizovane upravo na bijeljinskim fakultetima.

"Rasprave o ekonomiji, zdravstvu, upisnim politikama, strategijama razvoja, treba da budu održane u amfiteatrima fakulteta, da budu bliske i građanima i studentima, ali da se u njih uključi i profesorski kadar", smatra Stanić.

On je dodao da je Univerzitet "Sinergija" do sada veoma dobro sarađivao sa Turističkom organizacijom Bijeljine i sa Gradskom upravom, u kojoj su mnogi studenti obavili praktičnu nastavu.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )