FOTO: null

U organizaciji Srpke pravoslavne crkve, Svetosavske omladinske zajednice i Centra za kulturu ,,Filip Višnjić,, Ugljevik, i ove godine održana je tradicionalna manifestacija pod nazivom ,,Petrovdansko veče,,

Nakon petrovdanskog večernjeg bogosluženja u crkvi Svete Petke u Ugljeviku, veliki broj djece u prisustvu svojih roditelja  i građana Ugljevika su se sa petrovdanskim lilama okupila  ispred hrama na tradicionalno “lilanje”. 

Generalni pokrovitelj ove manifestacije bila je Skupština opštine Ugljevik. Priređen je prigodan kulturno- umjetnički program u organizaciji KUD-a "Rudar" iz Ugljevika.

Birane su i najljepše lile. Žiri je imao težak zadatak da od 60 ukrašenih lila odabere pet najboljih. Nisu izostale ni nagrade, najbolji su nagrađeni novčanim nagradama ,dopunama za mobilni telefon itd. 

Prvonagrađeni je dobio tablet računar za najljepšu lilu ove godine, a dvd player bila je nagrada za drugoplasiranog na ovom takmičenju.

Nakon proglašenja najboljih lila svim učesnicima su podjeljeni slatki paketi i druženje je nastavljeno paljenjem vatre  uz tradicionalno “lilanje”.

Piše: Snežana Milošević


Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )