FOTO: Nezavisne / Tanjug / AP

U telefonskom razgovoru s stranim novinarima, Dmitri Peskov, portparol ruskog predsjednika Vladimira Putina, dobio je pitanje o tome kako komentariše da su na tijelima terorista uhapšenim zbog terorističkog napada u Moskvi vidljivi znakovi mučenja.

"Na snimcima prilikom izvođenja na sud primjetno je da optuženi ima vidljive znakove nasilja: modrice, otečeno lice, zavijenu glavu svu u krvi, jedan od njih je u invalidskim kolicima i zatvorenih očiju. Ranije su se na internetu pojavili video zapisi i fotografije koje sugerišu mučenje. Šta im se dogodilo i kako to možete komentarisati", glasilo je pitanje.
 
Na ovo pitanje Peskov je odbio da odgovori, namjerno naglasivši dvoznačnost njegovih riječi. Naime, Peskov je rekao "ovo pitanje ostavlja bez odgovora".
 
Na nekim telegram kanalima koje su snimili ruski specijalci nakon hapšenja vidljivo je da su teroristi udarani rukama, nogama i oružjem, a na jednom snimku se vidi kako jednom teroristi osoba s nožem siječe uvo, koje potom drži u ruci. Još nema zvanične potvrde da se radi o autentičnom snimku, ali jedan uhapšeni terorista koji se pojavio na sudu ima zavoj na glavi koji je pun krvi.
 
CNN piše da je Peskov takođe je odbio komentirati tvrdnje grupe Islamska država da je ona izvela napad. Peskov je upitan kako može objasniti činjenicu da zvaničnici nisu spomenuli ISIS među verzijama ovog terorističkog napada, a Peskov je objasnio da je to zato što je istraga još u toku.
 
"Uviđaj je u toku. Ponavljam još jednom, ovdje treba sačekati informacije naših zvaničnih agencija za provođenje zakona koje se bave ovim pitanjem", rekao je Peskov.
 
Sve više ruskih medija sugeriše da postoji veza između Ukrajine i terorista koji su izvršili pokolj, što ukrajinske vlasti energično demantuju.
 
Podsjećanja radi, u terorističkom napadu u petak naveče u Moskvi ubijeno je najmanje 137 ljudi, među kojima su i djeca.
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 1 )