FOTO: null

Danas je u prostorijama Partije Demokratskog Progresa GO Bijeljina održana konferencija za medije na kojoj je predstavljena lista kandidata za odbornike na lokalnim izborima 2016.

"PDP u ove lokalne izbore ulazi sa listom od 36 kandidata za odbornika. 11 kandidata su mladi ljudi, a 14 kandidata je novo na našoj listi. Cilj nam je da građani prepoznaju ljude koji će se svojim djelovanjem boriti za pravdu i jednakost svih građana. Neću potencirati mlade ljude jer to u izbornoj godini rade svi. Mlađi i stariji ne mogu jednih bez drugih, jer je to spoj iskustva, energije i znanja. Pošto dolazim iz najveće mjesne zajednice u gradu, a to je M.Z. Ledinici, ne mogu a da ne spomenem tzv. malu OŠ „Vuk Karadžić“, rekao je predsjednik Savjeta mladih PDP-a Bijeljina Danijel Perić

Više od 90 godina ovu školu  pohađa stotinu mališana od prvog do petog razreda.  Učenike Osnovne škole "Vuk Karadžić" u Bijeljini i ove školske godine prate stari problemi. U sklopu škole nema wc, već je to poljski wc i djeca po zimi, kisi moraju izlaziti napolje kako bi otišli u toalet. Da li je to normalno za 21. vjek? Mislim da nije. Opština izdvaja određena sredstva da se završi započeta škola, ali to nije dovoljno, poručio je Perić.

"Predlažem da djeca u novoj školskoj godini idu u veliku  OŠ „Vuk Karadžić“  i da se za njih napravi posebna međusmijena dok se ovaj problem ne riješi.  Ne želim da kritikujem nikoga, jednostavno želim da apelujem na sve nas da se udružimo i da ovakve stvari vise ne smijemo dozvoliti, u ovim stvarima nema politike. Političarima poručujem da svoju energiju koju imaju kad "pljuju" jedni druge usmjere na prave stvari, tj. dogovore i riješe ovakve probleme. Još jednom ponavljam, kada su djeca u pitanju nema politike, a mladima ostalih partija poručujem da se bave korisnim stvarim prvenstveno za naš grad,  i da svi zajedno možemo mnogo učiniti za bolju budućnost svih nas", zaključio je na kraju Danijel Perić. 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )