FOTO: InfoBijeljina.com

Načelnik opštine Ugljevik Vasilije Perić posjetio je danas u povratničkoj mjesnoj zajednici Glinje fabriku za proizvodnju PVC i aluminijumske stolarije "Eurobau" koja zapošljava 26 ljudi i obećao pomoć lokalne zajednice.

On je najavio da će u narednom periodu iz budžeta opštine Ugljevik biti izdvojena sredstava za pomoć razvoju privrede i otvaranju novih radnih mjesta. 

Perić je razgovarao sa vlasnikom fabrike Esmirom Camovićem o učešću opštine Ugljevik u izgradnji pristupnog puta i platoa ispred pogonskih hala fabrike "Eurobau" u naselju Glinje. 

"Danas smo razgovarali o tome da se opština Ugljevik uključi u izgradnju infrastrukture", izjavio je Perić novinarima. 

Camović je najavio zapošljavanje novih 10 radnika iz ovog naselja. 

On je novinarima rekao da je sjedište fabrike "Eurobau" u federalnoj opštini Živinice, a da je u naselju Glinje kod Ugljevika podružnica. 

"Bavimo se proizvodnjom PVC i aluminijumske stolarije, izradom čeličnih kontejnera, crnom bravarijom i drvnim sektorom - hrastovih, borovih, jelovih i bukovih ploča koje izvozimo za tržište Njemačke, Luksemburga, Austrije i Francuske", naveo je Camović. 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )