FOTO: null

Partija demokratskog progresa danas je uputila niz kritika na račun predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika zbog susreta sa predsjednikom Hrvatske Kolindom Grabar Kitarović u Banjaluci.

PDP-a u saopštenju pita zašto predsjednik Srpske na jučerašnjem sastanku Kitarovićevoj nije postavio pitanje nuklearnog otpada koji ugrožava zdravlje stanovnika Novog Grada u Republici Srpskoj, s obzirom na to da je Dodikov kabinet jučerašnju posjetu hrvatskog predsjednika "predstavio kao istorijsku".

U saopštenju se navodi da je "Dodik primio Kitarovićevu na njenom proputovanju prema proslavi Maestrala, akcije u kojoj je prije tačno dvije decenije izvršen gnusan zločin, od kojeg se srpski narod do danas nije oporavio".

PDP ocjenjuje da je predsjednik Srpske "jedan od rijetkih političara koji se nijednog trenutka nije zainteresovao za hrvatsku blokadu izvoza mlijeka iz BiH" što, kako tvrde, potvrđuje da je on "najbolji zastupnik interesa Hrvatske u Srpskoj i BiH".

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )