FOTO: srpskainfo.com

Suprotno informacijama iz SNSD-a gdje tvrde da njihov kandidat za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik vodi nakon obrađenih stranačkih rezultata, iz PDP-a tvrde suprotno i navode da njihov kandidat Mladen Ivanić vodi za pet posto ispred Dodika.

 Lider PDP-a Branislav Borenović izjavio je večeras da, na osnovu obrađenih 20 odsto biračkih mjesta, na 53 biračka mjesta kandidat Saveza za pobjedu Mladen Ivanić vodi u odnosu na kandidata Koalicije SNSD-DNS–SP Milorada Dodika.
On je na konferenciji za novinare u Banjaluci naveo da je Ivanić vodi sa 54,6 odsto glasova u odnosu na Dodika koji ima 44,1 odsto. 

Borenović je rekao da "Ivanić ubjedljivo vodi u Banjaluci, dok Dodik vodi u dijelu seoskih sredina". 

"Veoma je značajno da je izlaznost u Republici Srpskoj značajno veća u odnosu na prije četiri godine, posebno u Banjaluci gdje je glasalo 60,42 odsto građana. Banjaluka je donijela veliku odluku da podrži Ivanića, a ne sumnjamo i kandidata za predsjednika Saveza za pobjedu Vukotu Govedaricu i sve naše stranke", poručio je Borenović. 

On je naveo da su na nivou Republike Srpske prebrojali 75.628 glasova, od čega je Ivanić dobio 51,6 odsto, a Dodik 45,8 odsto, dok su 2,3 odsto nevažeći glasovi. 

"Ivanić vodi nekih pet odsto razlike u odnosu na Dodika. Mislim da će ta razlika biti veća, pogotovo kako glasovi budu dolazili iz gradskih sredina. Ivanić vodi u Banjaluci, Novom Gradu, Modriči, Bijeljini, Doboju", precizirao je Borenović. 

On je dodao da prema rezultatim koje dobijaju, Ivanić ide u ponavljanje mandata u Predsjedništvo BiH. 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )