FOTO: null

Američki biznismen i srpski dobrotvor Mira Pavlović odlikovana je danas za životno djelo Ordenom viteza Nikole Tesle, što je najveće priznanje Srpske kraljevske akademije inovacionih nauka.

Priznanje je uručio predsjednik Akademije profesor LJubinko Ilić na svečanosti u "Slobomir P Univerzitetu" u Bijeljini, čiji su vlasnici supružnici Slobodan i Mira Pavlović. 

Pavlovićeva je nakon uručenja najvećeg priznanja Srpske kraljevske akademije inovacionih nauka rekla da su nagrade velika čast, ali i obaveza za dalja ulaganja u budućnost. 

"Republika Srpska i Srbija imaju mnogo vrijednih i talentovanih ljudi i treba da uložimo što više rada, ideja i planova za dobrobit Srpske i Srbije", poručila je Pavlovićeva. 

Ističući dobru saradnju Srpske kraljevske akademije sa kompanijom "Slobomir", Ilić je najavio da će na ovom Univerzitetu uskoro biti otvoren zajednički fakultet inovacionih nauka, što je novina u svijetu. 

Zahvaljujući na dosadašnjoj saradnji i priznanjima koje je kompanija "Slobomir" dobila od Akademije, Slobodan Pavlović je na svečanosti najavio dalja ulaganja u obrazovanje i napredak Srpske kroz podršku za razvoj nauke u regionu. 

Na današnjoj svečanosti za člana Srpske kraljevske akademije inovacionih nauka primljen je profesor "Slobomir P Univerziteta" Budimir Stakić. 

Sjednice Akademije održavaju se jednom mjesečno, uglavnom u Beogradu, a današnja je treća sjednica održana na "Slobomir P Univerzitetu". 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )