FOTO: null

Poljuljano povjerenje klijenata u bankarski sektor u RS danas se manifestovalo povećanim brojem klijenata na šalterima Pavlović International banke u Bijeljini.

Rukovođeni glasinama koje je proizvelo uvođenje prinudne uprave u Bobar banci, građani su u većem broju požurili da podignu svoje depozite iz Pavlović banke.

Aleksandar Vićanović, direktor Pavlović banke u izjavi za poslovni portal CAPITAL.ba kaže da nema nikakvih elemenata za narušavanje dosadašnjeg povjerenja klijenata u poslovnost i likvidnost Pavlović banke.

“Pavlović banka je više nego likvidna i naši klijenti mogu biti spokojni u tom pogledu. Primjetno je veće prisustvo klijenata na šalterima u centrali Banke, što se proširilo i na naše šaltere u Brčkom, ali mi nismo željeli da se oglašavamo bilo kakvim saopštenjem za javnost, jer to često proizvodi kontraefekat. Svi koji žele mogu bez ikakvih ograničenja i uslovljavanja podići svoje depozite” izjavio je u popodnevnim časovima Vićanović.

Vićanović kaže da nikakvih interventnih kontrola u Pavlović banci u posljednje vrijeme nije bilo, što bi potkrepljivalo navodne glasine da je “nakon Bobar banke, sada na redu Pavlović banka, kada je u pitanju navodno uvođenje prinudne uprave”.

On kaže da je menadžment Banke u svakodnevnom kontaktu sa Agencijom za bankarstvo, Agencijom za osiguranje depozita, odnosno sa IRB-om, ponovivši da je Pavlović banka “više nego likvidna” i procjenjujući da će do kraja ove sedmice vjerovatno splasnuti i nepovjerenje klijenata, te da će se situacija I u tom pogledu vrlo brzo normalizovati.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )