FOTO: InfoBijeljina.com

Fočanska firma „Pavgord“ ponudila je pet miliona maraka za kupovinu imovine bijeljinske „Šećerane“, te je već uplatila depozit od 100.000 KM kako bi njenu ponudu razmatrao Odbor povjerilaca iduće sedmice, saznaje portal CAPITAL.

„Pavgord“ je spreman da kupi „Šećeranu“ i da po odobrenju Skupštine povjerilaca i potpisivanju ugovora odmah uplati cjelokupan iznos, umanjen za uplaćeni depozit.

Ponuda “Pavgorda” važi do 10. novembra.

Odbor povjerilaca zakazan je za 5. novembar. Nakon toga, konačnu riječ bi trebala da da Skupština povjerilaca.

Odbor povjerilaca „Fabrike šećera Bijeljina“ dao je već pozitivno mišljenje na pismo namjere koje je bankar iz Kine Dragan Guru Đuragin uputio i u kojem je izrazio spremnost da imovinu „Šećerane“ plati 7.000.000 KM.

On je bio spreman da u ovom mjesecu uplati 10 odsto kapare, a ako se prihvati njegova ponuda, u roku od 60 dana uplatio bi ostatak. Međutim, do danas on nije uplatio depozit.

„Fabrika šećera“ u stečaju je od 2015. godine, a njena imovina nuđena je više puta na prodaju po početnoj cijeni od 10 miliona KM. Stizale su ponude iz Turske, Vijetnama, SAD, Srbije i BiH, ali nijedna još nije realizovana.

“Pavgord” Gordana Pavlovića otkupio je 2014. godine potraživanja litvanske Ukio banke od FG “Birač” i njenih kćerki firmi u iznosu od 122,6 miliona KM. “Pavgord” u više sudskih postupaka pokušava da naplati ta potraživanja od „Alumine“, najprofitabilnijeg dijela FG “Birač”.

„Pavgord“ je ove godine kupio i akcije Pavlović banke zajedno sa firmom „Galens“ iz Novog Sada.

Portal CAPITAL objavio je ranije da “Pavgord” i “Galens” planiraju da ponude Vladi RS otkup 43 miliona KM potraživanja institucija i preduzeća RS od FG „Birač“, a kako bi ispunili uslove za to kupili su akcije u Pavlović banci i hotel „Jahorina“.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )