FOTO: null

TUZLA, POSTOJNA - Rane osakaćene ženke psa, koju su aktivisti za prava životinja pronašli u nedjelju napuštenu na pijaci u Brčkom, stare su oko šest mjeseci, a uzrokovane su kosilicom ili kombajnom.

Kako navode ljubitelji životinja koji su od početka uključeni u ovaj slučaj, Danu, kako su nazvali nesrećnog psa, zbrinuo je veterinar Janoš Butinar na Veterinarskoj klinici u gradu Postojna u Sloveniji.

"Dana, bez obzira što jede i pije, nije dobro. Pod jakim je lijekovima. Butinar smatra da njene rane nisu stare dvije-tri sedmice, već pet-šest mjeseci. Viđao je i prije ozljede poput ovih i zato vjeruje da ih je načinio kombajn, kosilica ili su djelo nečovjeka. Odsječene uši su sasvim sigurno djelo nečovjeka i odvojena su povreda. Ipak, veterinar kaže da je Dana vrlo snažna i zdrava trogodišnjakinja i njeni vitalni organi rade dobro. Mišići su jako atrofirali, tako da će se više o eventualnoj protetici i vrsti iste znati tek kad se ona oporavi i prođe fizioterapiju", objavila je putem društvenih mreža Amila Čitaković iz danske organizacije "Mariannes Dog Food Bank", koja se brine o psima u Tuzli.

Dodaje da se Dana veoma boji ljudskog dodira.

Kaže da su organizacije za dobrobit životinja preuzele brigu o ovom psu, te će uz pomoć advokata preduzeti sve potrebne korake kako bi se počinilac ovog monstruoznog zločina procesuirao.

Kako nezvanično saznajemo, iako je slučaj u nadležnosti policije Gradačac, oni prijavu nisu zaprimili, no navode da su informacije koje su dobili iz razgovora sa novinarom "Nezavisnih" dovoljne da se pokrene istraga.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )