FOTO: mondo

Ekspedicija Partizana je doputovala na krajnji istok Turske, u Malatiju, gdje ih je dočekala temperatura od okruglo 40 stepeni Celzijusa. Posle kruševačkih plus 35 u nedelju, večeras (19.00) će Miloševićev tim na podgrijanijem vazduhu u vreloj atmosferi fudbalskog zdanja Malatije pokušati da potvrdi ostvareno u prvoj utakmici u Beogradu prije sedam dana (3:1).

U Humskoj su se crno-bijeli pitali baš za sve, a učitelj Partizanovih fudbalera Savo Miloševića da samo dominacija u svakom segmentu igre, kao prije sedam dana, garantuje plej-of Lige Evrope, u kojem bi se sastali sa boljim iz dvomeča Aris - Molde (prvi susret 0:3).

- Glavna očekivanja su vezana za to da osposobimo sve igrače, to nam je prvi cilj. Tu mislim na Ostojića koji je blizu da bude spreman. Što se svega ostalog tiče, očekujem izuzetno tešku utakmicu, ali smo pokazali da možemo sa njima i da dosta stvari zavisi od nas. Moramo da budemo na nivou beogradskog meča gdje oni nisu bili loši, ali mi jesmo jako dobri - istakao je Milošević.

Strateg valjka ne sumnja da će Malatija večeras od prvog minuta ući u utakmicu mnogo angažovanije i sa znatno više rizika na ofanzivnom planu.

- Bar smo djelimično adaptirani na vremenske prilike, ipak, i bez obzira na to biće jako teško. Očekujem Malatiju dosta ofanzivniju nego u Beogradu. Oni su i u Ljubljani pokazali da kada hoće i kada jure rezultat mogu da djeluju dosta angažovanije u fazi organizacije igre.

Poslednjih dana je u mnogobrojnim komentarima po društvenim mrežama, i raznim analizama, preovladavala teza da Partizan ne bi trebalo da ima problema u revanšu i da će "overa" plej-ofa Lige Evrope predstavljati rutinu. Milošević se trudi da takvo razmišljanje izbaci iz glave svojim pulenima.

- Igrači su svjesni da Malatija može da bude vrlo opasna i da je taj rezultat u prvom meču posledica naše dobre igre. Ne vjerujem da bilo kakve priče o tome da je Partizan mnogo bolji i da bi trebalo rutinski da prođemo mogu da uspavaju igrače, posebno posle onoga što se dogodilo u Kruševcu. Pokušavam da se fokusiram na svoj posao najbolje što mogu i da prenesem to na igrače. Znaju i oni da bismo mogli da imamo problem ako se ponovi Napredak.

Milošević na kraju uvjerava da ni ekipi, a ni njemu ne mogu da se ponove greške iz meča u Kruševcu.

- To što sam rekao odmah posle utakmice sam i mislio. Greška koju neću napraviti je ta da za početak neću rotirati. Moja greška je bila što sam izveo tim koji nije bio dobro izbalansiran, posebno defanzivno. Sada ćemo biti mnogo bolje pripremljeni za ono sa čime će nas dočekati Malatija - zaključio je Milošević.

Partizan je u Tursku doputovao sa 18 igrača i tri golmana. Milošević večeras ima na raspolaganju golmane: Stojkovića, Kljajića i N. Stevanovića i igrače: Miletića, Pešukića, Ostojića, S. Pavlovića, Uroševića, Brežančića, Vujačića, Zdjelara, Šćekića, Smiljanića, L. Pavlovića, Lutovca, F. Stevanovića, Tošića, Sumu, Asana, Sadika i Ožegovića. Kao i u prvom meču protiv Malatije Savo Milošević ne računa na Đorđa Ivanovića.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )