FOTO: KK Partizan

Košarkaši Partizana trijumfalno su okončali takmičenje u Top 16 fazi Evrokupa i nastavljaju pohod na finale takmičenja u četvrtfinalu gdje će im protivnik biti Uniks iz Kazanja. U srijedu uveče u Štark areni pobijedili su bez većih problema Trento rezultatom 91:75.

Partizan je sa skorom 5-1 završio takmičenje u Top 16 fazi Evrokupa, a jedini poraz crno-bijeli doživjeli su od Darušafake na gostovanju.

Rival crno-bijelima u četvrtfinalu biće ruski Uniks koji je doživjeo ubjedljiv poraz u direktnom duelu za prvo mjesto protiv Monaka.

Partizan je već pobjedom u Bolonji protiv Virtusa obezbijedio prvo mjesto u grupi i prednost domaćeg terena u četvrtfinalu, a pobjedom u Beogradu protiv Trenta crno-bijeli su obezbijedili i prednost u potencijalnim kasnijim fazama Evrokupa u slučaju prolaska u polufinale i eventualno finale.

U srijedu Partizan nije imao većih problema protiv gostiju iz Italije, a prednost je stekao u drugoj četvrtini, koji je najviše preko raspoloženog Ognjena Jaramaza održavao do poslednjeg kvartala kada je vođstvo domaćih naraslo van domašaja Trenta.

Partizan je igrao prilično tečno u napadu, imao je čak 27 asistencija, pogodio je 12 trojki od 24 i ostavio dobar utisak kao favorit protiv italijanskog predstavnika.

Najbolji u timu Andree Trinkijerija bio je Ognjen Jaramaz sa 19 poena (6/7 iz igre, 3/3 penali), Kori Volden imao je 13 poena i 5 skokova, a Rašon Tomas je uz 13 poena imao i 9 skokova. "Dvocifreni" su još bili i Nikola Janković, koji je imao 11 i Uroš Trifunović sa 10 poena. Svi igrači Partizana su se upisali u strelce.

U timu crno-bijelih nije bilo Radeta Zagorca i Redžija Redinga zbog povreda, a Brajan Angola nema pravo nastupa u Evrokupu. Nemanja Gordić se vratio u tim poslije odsustva zbog povrede noge.

U poraženoj ekipi Džastin Noks je imao 20 poena i 7 skokova, Džejms Blekmon imao je 19, a Aron Kreft je završio susret sa 14 poena i 10 asistencija.

Trento završava takmičenje sa svih šest poraza.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )