FOTO: InfoBijeljina.com

Košarkaši Partizana pobijedili su Tofaš 93:80, u drugom kolu grupe B Evrokupa.

Izabranici Andree Trinkijerija ostvarili su važan trijumf i poslije dva odigrana meča imaju maksimalan učinak.

Crno-bijeli su utakmicu prelomili u posljednjoj četvrtini u kojoj su kolektivno odigrali fenomenalno i na kraju zasluženo slavili.

Najefikasniji u pobjedničkom sastavu bio je Rade Zagorac sa 26 poena, pet skokova, dvije asistencije i dvije ukradene lopte (indeks 35). Odličan je bio i Veličković koji je imao 15 poena, sedam skokova i četiri asistencije, kao i Volden koji je dobro razigravao ekipu – 12 poena i sedam asistencija.

Goste je predvodio Devin Vilijams sa 18, dok su Vajt i Filip ubacili 16.

Tofaš je bolje otvorio utakmicu, Vilijams i Filip bili su raspoloženi i Partizan se brzo našao u dvocifrenom zaostatku. Crno-bijeli su nešto slabije pristupili utakmici i to se odmah na semaforu (15:27).

Vicešampion Srbije imao je bolju energiju tokom druge četvrtine, međutim sve do završnice nisu uspjeli da uhvate priljučak.

Tofaš je dobro igru s kraja prve dionice prenio u nastavak meča, ali su u poslednja dva minuta 2/4 popustili i Partizan je, zahvaljujući sjajnoj igri Zagorca, uspeo da dođe na -4 (45:49).

Crno-bijeli bolje su otvorili treću četvrtinu, u kojoj se i publika više uključila u igru. Međutim, Tofaš je uspio da izdrži nalez Partizana i pred posljednju dionicu ušlo se sa rezultatom 64:64.

Dobru energiju iz trećeg kvartala Partizan prenosi u četvrti. Zagorac je igrao odlično, potom je Novica nastavio u istom ritmu i crno-bijeli su uspjeli da slome otpor rivala.

Na dva minuta do kraja najtrofejniji košarkaški klub na ovim prostorima imao je dvocifrenu prednost i tu je bio kraj meča.

Partizan je odigrao odlično drugo poluvrijeme dobivši ga rezultatom 48:31, i zasluženo ima maksimalan učinak poslije dva odigrana kola.

Crno-bijeli narednu utakmicu igraju protiv Lijetuvos Ritasa u Litvaniji.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )