FOTO: Glas Srpske

Posljednji put Astana je na svom stadionu poražena u junu i od tada kao domaćin igra besprijekorno. Bodove u prestonici Kazahstana ostavljali su i mnogo bogatiji klubovi od Partizana, ali kako je rekao trener “crno-bijelih” Savo Milošević, to ne smije da bude opravdanje ni za šta.

Partizan je stigao u Kazahstan kao ekipa koja igra veoma dobar, napadački fudbal i na krilima odlične forme Beograđani žele pozitivan rezultat protiv konkurenta za plasman u narednu fazu Lige Evrope.

Mančester junajted je klasa iznad, Astana, AZ Alkmar i Partizan boriće se za drugu poziciju. Zato ostaje žal zbog remija u prvom kolu protiv holandskog kluba, ali je Partizan pokazao kvalitet da i u gostima može da napadne rivala i nada se pobjedi.

Činjenica je da su gostujuće utakmice protiv Malatije i Moldea bile slabije, ali je isto tako činjenica da Partizan u tim mečevima nije imao Lazara Markovića i Bibrasa Natha, niti je Takuma Asano bio spreman.

Sada je situacija drugačija, Partizan je u pobjedničkom nizu i bilo bi sjajno kada bi ta serija bila nastavljena u Astani.

- Krenuli smo dva dana ranije zbog razlike u vremenu da bismo se lakše prilagodili na uslove. Trenirali smo na njihovom terenu sa veštačkom podlogom, jer je i to specifičnost ovog duela. Astana je dobra ekipa i sigurno će biti teško - rekao je Marković.

Astana je u posljednje vrijeme igrala protiv Sarajeva i zagrebačkog Dinama. Šampion BiH morao je da čestita boljem timu, dok su “modri” dva puta savladali ekipu za koju nastupa iskusni srpski fudbaler Antonio Rukavina, a na golu stoji Nenad Erić.

Meč sa Partizanom biće poseban za Rukavinu, koji je bio kapiten “crno-bijelih” i igrama u Humskoj se etablirao kao fudbaler, a kasnije izgradio dobru internacionalnu karijeru. On će voditi duele sa jednim od ovosezonskih otkrovenja Slobodanom Uroševićem, koji je od statusa prekobrojnog stigao do startnog beka.

- Imamo dobru atmosferu u timu, kada je rezultat tu onda je sve dobro. Biće teška utakmica, ali tražićemo svoju šansu i verujem da možemo do dobrog rezultata. Analizirali smo ih, stručni štab je dobro pripremio utakmicu - poručio je Urošević.

Utakmica u Astani igra se od 16.50 časova, a osim što se Partizan bori za plasman u nokaut fazu Lige Evrope, ovaj meč je veoma važan za nacionalni koeficijent.

Zvezda je pobjedom protiv Olimpijakosa uradila veliku stvar, tako da “vječiti” svakim bodom guraju Srbiju ka 15. mjestu, koje u sezoni 2021-22. daje dva kluba u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

 

Grupa L
Astana - Partizan (16.50 časova), AZ Alkmar - Mančester junajted (18.55).

1. Mančester j.    1    1    0    0    1:0    3

2. AZ Alkmar       1    0    1    0    2:2    1

3. Partizan         1    0    1    0    2:2    1

4. Astana             1    0    1    0    0:1    1

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )