FOTO: MN Press

Crno-bijeli večeras protiv Bešiktaša (20.00) traže put ka devetom plasmanu u Ligu Evrope. Mirković: Znamo šta nas očekuje sa tribina i na terenu, moramo da odgovorimo na pravi način

Nije se Istanbul posrećio Partizanu 1992. kada ga je Hihon eliminisao i prošao dalje posle boljeg izvođenja penala, šesnaest godina kasnije Fenerbahče je ispratio crno-bijele iz Lige šampiona u ovom gradu, a 2014. je večerašnji rival, Bešiktaš, slavio u okviru grupe Lige Evrope 2:1. Klub iz Humske je u potrazi za četvrtom srećom na Bosforu i "receptom" koji je košarkaška sekcija osjetila baš 1992. kada je ovde pokorila Evropu.

Večeras (20.00, RTS 1, Arena 1) Bešiktaš stoji na putu ka sreći, a strateg Partizana Zoran Mirković smireno, oprezno, ali i sa potrebnom dozom optimizma dočekuje najveći izazov u svojoj trenerskoj karijeri.

- Igramo protiv velike ekipe, jakog protivnika. Nimalo nije dobra stvar to što u poslednje vrijeme bilježi slabe rezultate. Pitanje je dana kada će im krenuti i kada će ući u seriju dobrih rezultata - kaže šef struke srpskog vicešampiona.

Partizan je u Beogradu pokazao da protiv Bešiktaša može da se igra, ali u drugačijem ambijentu se može očekivati i različit meč u odnosu na 90 minuta iz Humske.

- Trebalo bi da budemo odgovorni, disciplinovani, da igramo brzo i pokušamo da ugrozimo Bešiktaš. Uvijek se više fokusiram na svoju ekipu, tako je i sada. Znam šta nas očekuje u Istanbulu, paklena atmsofera i veoma jak protivnik. Gledam da pripremim svoj tim za to.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )