FOTO: Partizan Nis

Košarkaši Partizana doživjeli su drugi poraz posle tri kola u grupi E top 16 faze Evrokupa, pošto je bolji od njih u dvorani Aleksandar Nikolić bio Monako - 72:68.

Posle te utakmice, Kneževi su se usamili na prvoj poziciji, barem do duela Ritasa i Albe u srijedu, uz skor 2-1, dok je Partizan poslednji sa 1-2.

Monako je tokom kompletnog duela koristio izuzetno lošu igru Partizana, prije svega u fazi napada, da uspostavi kontrolu na parketu iz koje je već tokom druge četvrtine stekao dvocifrenu prednost. Nju je održavao sve do poslednja četiri minuta, kad je imao +14 (66:52).

Srpski predstavnik se, ipak, nije predavao, uspio je da trojkama Nikolića, Pejdža i Sija dođe na minus 5 (69:64) minut i po do kraja, imao je i napad da priđe na posjed zaostatka, ali ga nije iskoristio.

Na drugoj strani Nidam je pogodio trojku za 72:64 i tu je bio kraj nadanjima navijača crno-bijelih koji su ispunili dvoranu Aleksandar Nikolić do poslednjeg mjesta.

Razlog poraza kluba iz Humske može se tražiti i u izuzetno lošem procentu šuta za tri poena. Posle 30 minuta igre Partizan je šutirao 4/22 van linije 6.75, da bi na kraju meč završio sa nešto boljim procentom 11/34. Od toga, Aleks Renfro je imao 0/6, a Vanja Marinković 0/4.

Ni gostujući sastav nije blistao u napadu, često se mučio da dođe do poena, ali je u ključnim trenucima pronalazio rješenje preko raspoloženih Lakomba, Džonsa i Nidama i na kraju uspio da dođe do izuzetno važne pobjede u borbi za Top 8.

Džons je bio najefikasniji kod pobjednika sa 16 poena (4/7 za tri), uz 11 skokova. Lakomb je ubacio 12, Bakner 11, Nidam 10, uz šest asistencija, a Kikanović 9.

Kod crno-bijelih Nikolić je imao 16 poena i pet asistencija, Lendejl je meč završio sa 14 poena i sedam uhvaćenih lopti, a Nikola Janković je zabilježio 12 poena, sve u prvom poluvremenu. Aleks Renfro je pružio partiju ispod nivoa pošto nije uspio da zabilježi nijedan poen, uz 0/9 iz igre.

U narednom kolu, Partizan gostuje Monaku sledećeg utorka. 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )