FOTO: alo.rs

BEOGRAD - “Crno-bijeli” ili “crveno-bijeli”, korak ka odbrani trofeja ili korak ka duploj kruni, Partizan ili Crvena zvezda?

Odgovor na pitanje koji od dva “vječita” rivala će proći u finale Kupa Srbije saznaćemo večeras, nakon što najljući rivali ukrste koplja na stadionu u Humskoj (20 časova).

“Crno-bijeli” su poklekli u šampionskoj trci, ali su zato odlučni u namjeri da pehar iz najmasovnijeg takmičenja zadrže u svojim vitrinama. Doduše, uvertira pred najveći boj nije bila baš sjajna, pošto je “parni valjak” u Subotici “zaribao” protiv Spartaka.

Pa ipak, od trenutka kada je postalo jasno da će Zvezda odbraniti titulu, Partizan je Kup označio kao prioritet i, s te strane, posljednji ligaški poraz ne treba da čudi. Uz to, četa Save Miloševića igra pred svojim navijačima i, prema procjenama kladionica, u derbi ulazi kao favorit.

- Sledi najveća utakmica u srpskom fudbalu. Jedva iščekujemo meč. Svi smo motivisani. Uvek će derbi odlučivati detalji, tako će biti i večeras - rekao je talentovani štoper Strahinja Pavlović.

Defanzivac Monaka koji u Partizanu igra na pozajmici ne samo da želi da sačuva svoju mrežu, već ima ambiciju i da zatresu protivničku.

- Naravno da bih voleo da postignem gol kao Nikola Milenković i Bojan Ostojić. Voleo bih da to bude i sad i u finalu. Na ručku kod Vladimira Stojkovića on nas je pitao ko će da da gol i javio sam se da ću ja. Ako odbrana bude na visokom nivou, moći ćemo da budemo bliži pobedi. Svaka utakmica je nešto novo i mislim da smo u glavama svi spremni pa i mi u odbrani - zaključio je Pavlović.

S druge strane terena biće “crveno-bijeli”, novi-stari šampioni koji imaju jasan cilj - da poslije dugog vremena osvoje duplu krunu. El Fardu Ben će imati poseban motiv.

- Ukoliko pobijedimo u derbiju, biće mi to možda i najljepši rođendan u životu. Naravno, trijumf nam je cilj. Želimo duplu krunu i na tom putu moramo da pobijedimo i Partizan. Svi smo fokusirani, spremni smo i vjerujem da ćemo biti na visini zadatka - optimista je Ben.

Reprezentativac Komora je dodao da njemu i saigračima ne treba posebna motivacija pred veliki ispit.

- Igrao sam već nekoliko derbija u karijeri, jedan sam od iskusnijih u timu, znam šta mogu da očekujem i pokušaću da to prenesem i na mlađe saigrače - zaključio je Ben.

U drugom polufinalnom okršaju nacionalnog Kupa snage će odmjeriti Čukarički i Vojvodina. Nema sumnje da će i okršaj na Banovom brdu, koji je zakazan za 17 časova, ponuditi dosta uzbuđenja.

“Neću gledati penale”

Pet od posljednjih deset derbija Partizana i Crvene zvezde završeno je bez pobjednika. Novi remi u večerašnjem okršaju značio bi i izvođenje penala. A njih šef struke Partizana Savo Milošević neće gledati.

- Neću gledati penale ukoliko dođe do njih. Toliko imamo stvari da prođemo pred meč da zaista ne razmišljam o penalima - jasan je mladi stručnjak.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )