FOTO: twitter

Košarkaši Partizana pobijedili su na svom terenu ekipu Bahčešehira sa 88:75 (25:17, 17:20, 17:21, 29:17), u utakmici devetog kola Evrokupa i tako i matematički obezbijedili plasman u Top 16 fazu.

Partizan sada, dvije utakmice prije kraja takmičenja u Grupi A, ima pet pobjeda i tri poraza. Burg, koji je i prije ove utakmice izgubio šanse da se domogne mjesta koje vodi dalje, ima skor 1/8.

Najefikasniji u pobjedničkom timu bio je Rašon Tomas sa 18 poena, poen manje ubacio je Kodi Miler-Mekintarej, Nikola Janković je dodao 12, a Markus Pejdž deset poena. U redovima Bahčešehira najbolji je bio Erik Grin sa 25 poena, prenosi Beta.

Bahčešehir je bolje počeo meč, poveo je sa 7:11, ali je tada Miler-Mekintarej trojkom započeo seriju Partizana koju je završio Jaramaz za 19:11.

Trojkom Pejdža, crno-bijeli su „zatvorili” prvu četvrtinu (25:17), ali je turski tim, kao i prvu, i drugu dionicu počeo bolje. Predvođen Grinom, Bahčešehir je poveo sa 27:28, ali je domaći tim odmah vratio prednost na svoju stranu. Crno-bijeli nikako nisu uspjevali da se „odlijepe”, pa su na veliki odmor otišli sa „samo” pet poena prednosti - 42:37.

Partizan je u trećoj četvrtini dva puta stizao do plus deset, ali se Bahčešehir uvijek vraćao, pa su crno-bijeli pred poslednju četvrtinu imali samo koš prednosti - 59:58.

Neizvjesno je bilo i u poslednjoj četvrtini, gosti su čak i poveli u jednom trenutku, a izabranici Saša Filipovskog su meč prelomili dva minuta prije kraja kada je je Tomas sa šest vezanih poena svom timu donio plus devet - 84:75.

Partizan u narednom kolu Evrokupa gostuje Burgu, dok će Bahčešehir dočekati Veneciju.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )