FOTO: null

Direkcija za izgradnju i razvoj grada, služba za upravljanje javnim parkiralištima Grada Bijeljina, je prva služba za naplatu parkinga u BiH koja je pokrenula naplatu prekršaja preko EPC sistema, dok u Srbiji 80% parking sistema radi preko EPC-a

Vlasnici registarske tablice koji nisu plaćali parking kazne po nekoliko mjeseci dok su bili na odmoru u Bijeljini, Služba za javna parkirališta grada im šalje na kućnu adresu u inostranstvo. Ova procedura je počela da se primjenjuje u nazad godinu dana, kada je punomoć i potpisana sa  Euro Parking Collection plc (‘EPC’) u Londonu.
Šalje se u sve zemlje Evrope. Troškovi kazne se obračunavaju shodno zemlji u koju se šalje kazna,  jer pristup podacima nije isti za sve zemlje, pa to i utiče na cijenu same kazne. Grad Bijeljina potražuje svojih 10 KM (oko 5 eura) dok EPC naplaćuje ostale troškove, rečeno je za portal InfoBijeljina.

Zbog povećanja međunarodnog saobraćaja automobilima i velikog broja saobraćajnih prekršaja u inostranstvu koje su počinila vozila registrovana u inostranstvu ili vozila registrovana izvan države gde je došlo do prekršaja, Euro Parking Collection plc (‘EPC’) je ovlašćen od strane različitih organizacija izdavača u cijeloj Evropi da djeluju u njihovo ime u administraciji izdavanja obavještenja o kazni.

Kao međunarodni putnik, morate da poštujete pravila i zakone države koju posjećujete, uključujući saobraćajna pravila. EPC je ovlašćen da vam pomogne u tome da se pobrinete da se prema svim domaćim i stranim vozačima ponaša jednako i da u slučaju kršenja domaćih pravila i posljedičnih kazni imaju mogućnost plaćanja u svojoj lokalnoj valuti u državi prebivališta. Sve detaljnije informacije možete dobiti na zvaničnom sajtu  - http://www.epcplc.com

Kada je riječ za područje Grada Bijeljina i domaće vozače, iz Direkcije napominju da sankcije predviđau blokadu vozila u slučaju neplaćanja 3-5 kazni, dok u slučaju preko pet i više kazni, predmet se šalje na sud, rečeno je na kraju razgovora za naš portal.


Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )