FOTO: null

Darko Jeremić (41), za kojim je Tužilaštvo BiH raspisalo potjernicu u predmetu Bobar banke, uhapšen je na graničnom prelazu između BiH i Srbije.

Kako je saopšteno iz Tužilaštva BiH Jeremić će u narednim satima biti predat postupajućem tužiocu Tužilaštva BiH, koji će ga ispitati i donijeti odluku o daljim aktivnostima, prenose Nezavisne novine  . 

Jeremić je, kako navode u Tužilaštvu BiH, jedan je od ključnih osumnjičenih u ovom složenom predmetu za organizovani i finansijski kriminal, koji je najopsežniji predmet iz ove oblasti u postdejtonskoj BiH (nanesena šteta od oko 280 miliona KM). Jeremić je direktor firme "Autosemberija". 

U Tužilaštvu BiH dodaju da intenzivno rade na predmetu Bobar banka, da je istraga u završnoj fazi, te da će u narednom periodu biti donesena odluka tužioca. 

Podjećamo, krajem marta pripadnici SIPA zbog ovog predmeta u akciji “Lavina” uhapsili su direktore Agencije za bankarstvo RS i Investiciono-razvojne banke (IRB) RS Slavicu Injac i Snežanu Vujnić. 


Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )