FOTO: null

Policija je na području Banjaluke i Velike Kladuše, u sklopu međunarodne akcije ,,Izvor,, uhapsila trojicu osumnjičenih za krijumčarenje većih količina sirovog duvana iz BiH u Hrvatsku.

Nezvanično, pali su Suad Karahodžić i Mirzet Okić, obojica iz Velike Kladuše, te Momir Ratković iz Banjaluke, a svi su priznali krivično djelo za koje ih terete.

Akcija je, kako navode iz Tužilaštva BiH, sprovedena po nalogu tužioca iz Posebnog odjela za organizovani kriminal, privredni kriminal i korupciju, a realizovali su je pripadnici MUP-a RS, uz asistenciju kolega iz MUP-a USK.

"Sprovodeći istragu i sarađujući sa pravosuđem Hrvatske, Tužilaštvo BiH i policijske agencije prikupili su dokaze da su osumnjičeni u više navrata iz BiH prema teritoriji Hrvatske krijumčarili sirovi duvan, u količinama od 150 i 200 kilograma, kako bi sebi pribavili nezakonitu imovinsku korist", saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

Osumnjičeni su, kako navode iz Tužilaštva BiH, pod istragom da su počinili krivično djelo organizovanje grupe ljudi ili udruženja za krijumčarenje ili rasturanje neocarinjene robe.

Osumnjičeni su nakon hapšenja dovedeni na ispitivanje u Tužilaštvo BiH, ali nisu zadržani.

"Nakon ispitivanja osumnjičenih, s obzirom na to da su priznali izvršenje kaznenog djela, nije traženo njihovo dalje zadržavanje, a istraga se nastavlja u pravcu podizanja optužnice", ističe Boris Grubešić, portparol Tužilaštva BiH.

Milan Salamadija, portparol MUP-a RS, rekao je da su na području Banjaluke i Velike Kladuše pretreseni objekti koje su koristili osumnjičeni, te da je oduzeto oko 150 kilograma rezanog duvana.

Takođe, kako je potvrđeno od izvora bliskih policiji, i pripadnici MUP-a Hrvatske sprovode istragu po ovom predmetu te su na svom području pretresli sedam objekata.


U čamcu vreće duvana

U odvojenoj akciji pripadnici Granične policije (GP) BiH na graničnom pojasu Donja Mahala, kod Orašja, spriječili su krijumčarenje 200 kilograma duvana, vrijednog oko 5.000 KM, potvrđeno je iz GP BiH.

Zbog toga su uhapšeni B.M. (45) i O.A. (20), koji su zatečeni pored čamca na obali rijeke Save. U čamcu su bile dvije vreće, a u njihovom opelu još osam vreća duvana.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )