FOTO: blicnews.rs

Paketić marihuane izvađen je iz nosa muškarca iz Australije 18 godina nakon što ga je prokrijumčario u zatvor.

Ljekari su ovaj slučaj opisali kao prvi slučaj takve vrste.
 
Prema riječima tima koji je o slučaju izveštavao u "British Medical Journal", muškarac je od svoje djevojke koja ga je posjetila u zatvoru dobio marihuanu umotanu u balon.
 
Stavio je paketić u desnu nozdrvu kako bi izbjegao da ga stražari otkriju, ali kasnije nije mogao da ga izvuče, jer je paket ubacio dublje u šupljinu. Iako je patio od hronične infekcije sinusa i simptoma začepljenja nosa, muškarac je vjerovao da je ušmrkao paketić.
 
Tokom narednih 18 godina, paket se razvio u rinolit, kamen koji se formira oko stranog tijela u nosnoj šupljini kroz sporo taloženje soli kalcijuma i magnezijuma. Rinolit je uklonjen iz nosa ovog muškarca pod opštom anestezijom, a naknadno istraživanje otkrilo je da sadrži "gumenu kapsulu koja sadrži degenerisanu biljnu materiju".
 
"Nakon praćenja i specifičnog ispitivanja pacijent je uspio da se sjeti incidenta koji se dogodio 18 godina pre, dok je bio u zatvoru. Bio je nesvjestan prisustva paketa sve dok mu nije predstavljen neobičan izvještaj iz histopatologije", navodi se u izvještaju.
 
Tri mjeseca nakon uklanjanja stranog tijela muškarac je rekao da se potpuno riješio neugodnosti u nosu.
 
Napomenuli su da se većina slučajeva krijumčarenja droge u zatvorima vrši gutanjem paketa.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )