FOTO: SRNA

U Bijeljini su podijeljena 34 paketa pomoći s ciljem ekonomskog osnaživanja domaćinstava poplavljenih 2014. godine, saopšteno je iz Gradske uprave.

Pakete, sačinjene od sadnog materijala, sredstava za prihranu i zaštitu, male opreme za plastenike i jednog motokultivatora, dobili su poljoprivrednici kojima su u martu već podijeljeni plastenici u okviru "Programa za oporavak od poplava-stambeno zbrinjavanje", kojim će ukupno 41 poljoprivredno domaćinstvo sa područja Bijeljine biti podržano različitim vidovima pomoći. 

Ukupna vrijednost pomoći za 41 poljoprivrednika na području Bijeljine iznosi oko 200.000 KM u okviru ovog programa, koji finansiraju EU i Vlada Republike Srpske, a realizuju UNDP u BiH i grad Bijeljina. 

Paketi pomoći uključuju plastenike, sisteme za navodnjavanje, sadnice, sredstva prihranu i zaštitu, repromaterijal za sjetvu, malu mehanizaciju, opremu za pčelarstvo, kao i stručnu tehničku podršku. 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )