FOTO: null

LOPARE - U Loparama je danas 460 socijalno ugroženih porodica dobilo pakete hrane koje su obezbijedile njemačka humanitarna organizacija "Hljeb života" iz Ulma i "Pomoć za siromašne" iz Forchajma, uz posredovanje humanitarne organizacije "Đakonija" iz Brčkog.

Direktor opštinskog Centra za socijalni rad Dejan Marković rekao je novinarima da je vrijednost pojedinačnog paketa 25 evra i da je ovo šesta godina kako humani ljudi na ovaj način pomažu ugroženima uoči novogodišnjnih i božićnih praznika. 

Inicijator akcije i predsjednik Udruženja "Hljeb života" Dragoljub Simeunović, koji je rodom iz Koretaša kod Lopara, a živi i radi u njemačkom gradu Ulmu, rekao je da su paketi privatne donacije njemačkih građana. 

"Ovo je tradicionalna akcija i nama je zadovoljstvo jer možemo da doprinesemo radosti nastupajućih praznika kod stanovnika kojima je pomoć potrebna", rekao je Simeunović. 

Humanim ljudima i organizacijama koje svojim trudom pomažu socijalno ugroženima zahvalio je načelnik opštine Lopare Rado Savić. 

"Praznici su posebna prilika da se pomognu ove kategorije društva i da oni koji su u prilici pomognu porodicama skromnijeg primanja da bi osjetili radost praznika", rekao je Savić. 

On je najavio podjelu božićnih pečenica u susret najradosnijem hrišćanskom prazniku Božiću najugroženijim stanovnicima i višečlanim porodicama u Loparama. 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )