FOTO: banjaluka.com

Pacijent, čiji identitet je poznat redakciji, u vrijeme seksualnog zlostavljanja bio je smješten u izolovanoj “šok sobi” u UKC Republike Srpske, u koju je često ulazio Darko Golić, načelnik Klinike za anesteziju i intenzivno liječenje, ekskluzivno saznaje Srpskainfo.

U vrijeme zlostavljanja pacijent je sve vrijeme bio vezan za svoj krevet i tako nije mogao da se odbrani od seksualnog zlostavljanja, a kojem su svjedočili i zaposleni medicinski radnici.

Pacijent je bio vezan, jer tako nalažu pravila, a kako bi se spriječilo njegovo samopovrijeđivanje nakon izlaska iz višednevne kome.

Prema dokumentaciji iz istrage, u koju je Srpskainfo imala uvid, pacijentu je još ranije trebalo da bude izvađena kanila, ali to nije učinjeno po naređenju Golića. Nakon vađenja kanile, pacijent je mogao da govori, iako teško.

Da nešto ozbiljno nije u redu prvo je posumnjala supruga pacijenta. Za vrijeme njene posjete suprugu, u sobu je u jednom trenutku ušao Golić, a pacijent je bio vidno uznemiren njegovom pojavom.

Kada je Golić izašao, supruga je upitala da li se nekog boji, na šta je dobila odgovor: “Doktora”.

Tada joj je suprug uspio odgovoriti da ga doktor dira, a na pitanje gdje, uslijedio je novi šok – svuda.

Zlostavljanju je svjedočilo i više medicinskih radnika.
Brojni tragovi pronađeni su i na krevetu, odnosno posteljini pacijenta, a potpuno je jasno, prema izjavi zaposlenih, da takve povrede pacijent sebi nije mogao nanijeti, jer je sve vrijeme bio vezan za krevet.

Tužilaštvo će krivicu Golića pokušati dokazati između ostalog i saslušanjem 12 svjedoka. Osim supruge i pacijenta, koji je bio žrtva zlostavljanja, tu je i 10 medicinskih radnika i ljekara sa Klinike za anesteziju i intenzivno liječenje.
Oni su ispričali da su kritične večeri 19. januara u periodu od 19 do 22 časa bili svjedoci da Golić drži za glavu pacijenta i da ga ljubi u usta.

Dodali su da su sve vitalne funkcije i parametri bili izrazito povećani kod pacijenta kada je Golić ostajao sam sa njim u sobi.

Šokantan dio svjedočenja odnosi se i na krv, te druge tragove zlostavljanja koji su bili na krevetu pacijenta, a koje su pronalazili zaposleni medicinski radnici.

Podsjećamo, Okružno javno tužilaštvo Banjaluka zatražilo je danas da se određivanje jednomjesečnog pritvora za Darka Golića, načelnika Klinike za anesteziju i intenzivno liječenje UKC RS, zbog sumnje da je počinio krivično djelo obljuba nad nemoćnom osobom.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )