FOTO: null

Odmaralište Oejzis eko rizort, koje će predstavljati jednu od najekološkijih turističkih destinacija na svetu, biće sagrađeno na pustinjskom tlu Ujedinjenih Arapskih Emirata do 2020. godine.

Autor projekta je studio “Baharash Architecture”, koji je unajmila kompanija “Eco Resort Group” iz Dubaija.

Turisti koji budu želeli da letuju u ovom “raju na zemlji” imaće na raspolaganju centar za vežbanje, veliku terasu i predivan pogled, piše "Dejli mejl".

Svaki objekat u kompleksu biće izuzetno nizak, a voda će biti crpljena iz podzemnog bunara koji će takođe predstavljati bazu za navodnjavanje zelenih useva.

Odmaralište će energijom snabdevati solarne ploče koje će pokrivati svaki krov.

Među osobljem će se naći i biolozi i stručnjaci za očuvanje divljeg života, koji će izučavati floru i faunu i voditi brigu o lokalnom divljem životu.

“Ovo je najekološkiji projekat na kojem smo do sada radili. Izuzetno je bitan jer konvencionalni, nekontrolisani oblici turizma nanose veliku štetu prirodnim oblastima, uzrokujući zagađenje vazduha i vode, eroziju tla, gubitak prirodnih staništa i ugroženost vrsta”, izjavio je Baharaš Baherijan, dizajner i osnivač studija “Baharash Architecture”.

“Ovaj projekat će podstaći svest o vrednosti životne sredine putem edukativnih programa i iskustava. On će takođe služiti zaštiti prirodne životne sredine i povećati njen ekonomski značaj”, dodao je Baherijan.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )