FOTO: null

Zimske mjesece malo koja žena može da zamisli bez tečnog ili pudera u prahu. Međutim, ako ne izaberete pravi, umjesto da sakrije nesavršenosti kože vašeg lica, puder može da vam napravi katastrofalne probleme.

U prodavnicama danas možete naći bezbroj vrsta pudera, ali koji je pravi za vas? To prije svega zavisi od tipa kože, ali zato možemo da vam kažemo koje bi trebalo da izbjegavate, jer sigurno nisu dobri za vas.

Puder koji je taman

Djevojke često izaberu pudere koji su i do tri nijanse tamniji od njihovog tena. To je velika greška jer zbog toga lice izgleda neuredno, a cjelokupan utisak je jeftin. Izaberite puder u nijansi svog tena, a boju licu dajte pomoću bronzera.

Jeftin puder

Naravno, ne kažemo da morate da potrošite bogatstvo za tečni puder, ali oni koji su jako jeftini često imaju i lošu teksturu što se zaista vidi. Radije uštedite na lakovima za nokte, sjenkama i rumenilima.

Puder za pogrešan tip kože

Imate mješovitu kožu, a nosite puder sa svjetlucavim česticama? Ili imate suvu kožu, a nosite puder za matiranje? Nošenjem pogrešnog pudera mučite svoju kožu i izgledate neuredno pa, ako ne znate sami koji je tvoj tip vaše kože, tražite savjet.

Puder koji ste uzeli od drugarice

Ona ga obožava, ali pritom je i nekoliko puta tamnija od vas i ima sasvim drugi tip kože? Izbjegavajte pudere koje su vam preporučile drugarice i koristite isključivo one koji odgovaraju vašem licu.

Previše gust puder

Vrlo gust puder loše izgleda na mladom licu, čak i ako je zahvaćeno bubuljicama. Dozvolite koži da diše i odaberite laganiju varijantu pudera.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )