FOTO: jabuka.tv

Nagla promjena vremena pogodna je za razvijanje virusa prehlada, pa je bitno da na vrijeme ojačamo imunitet, kako bismo postali što otporniji na viruse i bakterije, te ojačali imunološki sistem tokom cijele godine i na taj način poboljšali svoje zdravlje.

U tome nam mogu pomoći namirnice bogate vitaminima i mineralima, koje blagotvorno utiču na imuni sistem, a koje bi trebalo da svakodnevno uvrstimo u svoju ishranu, ako želimo da očuvamo svoje zdravlje.

Kurkuma

Biljka kurkuma porijeklom je iz Indonezije i južne Indije, a kroz istoriju se koristila kao začin, tekstilna boja, ali i sredstvo za iscjeljenje. Bogata je vlaknima, mineralima i vitaminima, pa prema tome ima blagotvorne učinke na stanje organizma. Ona je bogat izvor fitonutrijenta kurkumina, koji ima protivupalna svojstva, koja čuvaju organizam od upalnih procesa nastalih usljed pada imuniteta.

Napravite svoj napitak za jačanje imuniteta, tako što ćete izrendati komadić đumbira, dodati kašičicu kurkume i iscijediti jedan limun. Sve to prelijte sa 4 čaše vode, dobro izmiješajte i ostavite u frižideru. Dvije čaše dnevno učiniće čuda za vaš imunitet.
Aloe Vera

Osim snažnog regenerativnog učinka na kožu, Aloe Vera ima izuzetan efekat na balans u našem organizmu. Bogata je C i E vitaminom i može spriječiti da organizam dođe do stanja dehidratacije. Pored gela od aloe za njegu kože, možete je uzimati i kao sok.

Med

Prirodni med je pun antioksidanata, enzima i minerala, uključujući cink, željezo, kalijum, kalcijum, magnezijum i selen. Takođe sadrži i vitamin B6 i tiamin. Uklanja slobodne radikale iz organizma, te time poboljšava imunitet. U kombinaciji sa kurkumom, med je izuzetno moćan prirodni antibiotik.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )