FOTO: null

Građani Semberije su sa nestrpljenjem čekali na jesenju deratizaciju koju je bilo neophodno obaviti bar jednom ove godine, a naročito nakon poplava kada se enormno povećala brojnost glodara. Nakon tendera koji je za ovaj posao raspisala gradska uprava, ka

Međutim, od tada do danas ovaj posao nije započet i zvanično ga neće ni biti ove godine. 

I u gradskom odjeljenju za privredu i poljoprivredu potvrđuju isto - jesenje deratizacije neće biti i kao obrazloženje navode da ni jedna firma koja se ponudila da obavi ovaj posao nije ispunila uslove koje predviđa Zakon o javnim nabavkama. 

Da li zbog nedostatka novca u budžetskoj kasi za ove namjene ili opet zbog toga što ni jedna firma nije ispunila zakonske uslove da bi obavila jesenju deratizaciju, pitanja su koja zanimaju građane, ali ono što ih sigurno više zabrinjava jeste brojnost glodara koji su prenosioci više od trideset zaraznih bolesti, pa iz bijeljinske "Eko zaštite" upozoravaju da bi na proljeće moglo doći i do epidemije mišije groznice.

Izjave i više o ovoj temi možete pogledati u video prilogu NTV Arena 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )