FOTO: null

Na paradi u Kelnu, kojoj je prisustvovalo oko 11.000 građana i turista, prikazano je 85 instalacija sa figurama političara, kao i svojevrsne karikature koje ismijavaju posljednje globalne političke događaje.

Karnevalska sezona u Njemačkoj bila je na vrhuncu u ponedjeljak, kad su vesele parade u okviru "Ružičastog ponedjeljka" prošle kroz njemačke gradove, poput Kelna, Diseldorfa i Majnca.

Ovo je pet najboljih primjera političke satire prikazanih na događaju.

"Crna udovica" Angela Merkel

Kancelarka Angela Merkel prikazana je kao "crna udovica" koja gazi kosti i lobanje svojih političkih protivnika.

U jesen prošle godine, Merkelova je dobila četvrti mandat da vodi zemlju. Mnogi smatraju da u Njemačkoj nema političara koji bi mogao da zamijeni Merkelovu koja se smatra i faktičkim liderom EU.

Kako se Tramp proveo sa ruskim medvjedom?

Učesnici Karnevala potrudili su se da se podsmjehnu američkom predsjedniku Donaldu Trampu koji se mogao vidjeti u sramnoj pozi sa ruskim medvjedom.

Medved nosi natpis "ruska afera" a karikatura se odnosi na Trampove navodne veze sa Rusijom, što su i on i zvanična Moskva više puta demantovali.

Tereza Mej sa bebom nakazom

Britanska premijerka Tereza Mej prikazana je kako rađa bebu nakazu koja bi trebalo da bude "bregzit beba".

Odluka građana Velike Britanije da napuste EU žestoko je kritikovana u Njemačkoj.

Trovač Folkvagen 

Ova karikatura ismijava posljednje ekološke skandale vodećeg njemačkog proizvođača automobila.

Folksvagen je nekoliko puta optuživan za falsifikovanje rezultata ekoloških testova u posljednje dvije godine. Primjera radi, koncern je 2015. godine bio umiješan u falsifikovanje rezultata o emisiji izduvnih gasova za svoje dizel automobile.

Osim toga, Folksvagen je optužen da je finansirao kontroverzna istraživanja tokom kojih su ljudi i majmuni bili prinuđeni da udišu gasove iz automobilskih motora, kako bi se ispitao uticaj emisije gasova na njihovo zdravlje.

Logori za izbjeglice

Izbjeglička kriza dobila je zapaženu ulogu na Karnevalu.

Ova karikatura kritikuje politiku Evropske unije prema migrantima, koje zemlje EU vraćaju u kampove u Libiji, gdje nemaju nikakvu perspektivu za budućnost.

Evropa je posljednjih godina suočena sa nezapamćenim prilivom izbjeglica koje beže iz područja zahvaćenih ratom - sa Bliskog istoka i iz Afrike.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )