FOTO: null

Tradicionalna druga Vaskršnja izložba Udruženja likovnih umjetnika “Sveti Luka” iz Bijeljine otvorena je sinoć u Muzeju Semberije. Predsjednik Udruženja najavio je da je izložba prodajnog karaktera te da će trajati narednih mjesec dana.

Na izložbi Udruženja Sveti Luka su predstavljena djela 26 autora, a čine je različite teme i motivi oslikani i izrezbareni u brojnim tehnikama, od crteža, ulja na platnu, do duboreza, ukupno 117 radova.

Mirna Jovanović se na izložbi predstavila sa 42 minijature. Po srtuci je diplomirana glumica. Nezaposlena je I slikarstvo joj je I hobi I izvor prihoda.

Pored 2 kolektivne izložbe koje udruženje organizuje u gradu članovi koriste sve mogućnosti da predstave svoje radove. Pitanje prostorija udruženja je veliki problem koji od osnivanja još nije riješen.

Udruženje likovnih umjetnika "Sveti Luka" osnovano je 2002. godine i okuplja 30 stvaralaca koji se profesionalno ili iz hobija bave slikarstvom.Izložba je prodajnog karaktera i biće otvorena mjesec dana.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )