FOTO: RTRS

Poslije osam mjeseci, ponovo se nesmetano odvija saobraćaj na putu Bileća-Nikšić. Zoran Tegeltija, predsjedavajući Savjeta ministara, predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković, i Oana Kristina Popa, šefica delegacije Evropske unije u Crnoj Gori, otvorili su moderan zajednički granični prelaz Deleuša-Vraćenovići, na tom putnom pravcu. Riječ je o prvom zajedničkom prelazu BiH i Crne Gore, a finansiran je sredstvima Evropske unije.

Obaveza vlasti dvije zemlje je da nastave ekonomsku saradnju, rekao je Zoran Tegeltija, predsjedavajući Savjeta ministara BiH. Zahvalio je graničnim policajcima BiH i Crne Gore i carinicima što su do sada svoje poslove obavljali u teškim uslovima.

- Vaš rad u prethodnom periodu od dvadeset godina odvijao se u nehumanim i lošim uslovima. To vas nije spriječilo da uspješno obavljate svoje poslove. Ovaj objekat smatrajte kao vid zahvalnosti za sve što ste radili u prethodnim godinama- rekao je Tegeltija.

Tegeltija je rekao da će, uz pomoć Evropske unije, uskoro početi izgradnja puta Foča-Šćepan polje, sa mostom, i zajedničkom graničnom linijom. Nastavak realizacije zajedničkih projekata potvrdio je i Duško Marković, predsjednik Vlade Crne Gore.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )