FOTO: null

Na Četvrtom međunarodnom Simpozijumu i 20. naučno-stručnom savjetovanju agronoma Republike Srpske, koji je svečano danas otvoren u Etno-selu "Stanišići" kod Bijeljine, biće prezentovano 140 radova iz oblasti agrara, autora iz 15 zemalja.

Dekan Poljoprivrednog fakulteta Univerziteta u Banjaluci Nikola Mićić u uvodnom obraćanju posebno je zahvalio Vladi Republike Srpske za pokroviteljstvo. 

Mićić je istakao da veliki broj autora na Simpozijumu i Savjetovanju potvrđuje važnost skupova. 

Predviđeno je da se skupu u Etno selu "Stanišići" obrati i ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske Stevo Mirjanić. 

Goste su pozdravili i naučnici iz Slovenije i Italije. 

U toku Simpozijuma, a u organizaciji Poljoprivrednog fakulteta Univerziteta u Banjaluci i grada Bijeljina, na 20. naučno-stručnom skupu koji će trajati do 6. marta, osim predavanja biće organizovano i niz propratnih manifestacija. 

Biće organizovan Dan za poljoprivredne proizvođače, mini sajam - tokom cijelog trajanja skupa, te skupština Komore inženjera poljoprivrede Republike Srpske, koja je predviđena za 4. mart. 

Prema riječima predsjednika Izvršnog odbora Komore inženjera poljoprivrede Republike Srpske Gordane Đurić, na četvrtom međunarodnom naučnom simpozijumu agronoma i 20. naučno-stručnom savjetovanju inženjera poljoprivrede u Bijeljini učestvovuju autori iz 15 država sa 140 prijavljenih radova. 

Organizator skupa u Bijeljini je Poljoprivredni Fakultet Univerziteta u Banjaluci, uz podršku Komore i Biotehničkog fakulteta iz LJubljane, a generalni pokrovitelji Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, Ministarstvo nauke i tehnologije Republike Srpske i grad Bijeljina. 

Konferencija za novinare povodom Međunarodnog Simpozijuma je planirana za 14.45 časova. 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )