FOTO: InfoBijeljina

Pomoćnik ministra za sport Republike Srpske Dragan Jaćimović svečano je danas otvorio Košarkaški kamp u Dvorovima kod Bijeljine u okviru LJetne škole sporta za koju Vlada godišnje izdvaja 200.000 KM.

Jaćimović je rekao novinarima da Ministarstvo porodice, omladine i sporta već 18 godina organizuje LJetnu školu sporta u okviru koje se održavaju brojni kampovi za sve sportove širom Republike Srpske. 

"Posebno je zadovoljstvo što je s nama član reprezentacije Srbije Dragana Stanković koja je primjer dobrog čovjeka i vrhunskog sportiste na koju mladi treba da se ugledaju", istakao je on. 

Prema riječima Jaćimovića, uslovi za rad su vrhunski u Bijeljini, a učesnicima Košarkaškog kampa obezbijeđeni su smještaj i hrana u Banji Dvorovi. 

"Nadam se da će na ovom terenu izrasti još brojni vrhunski sportisti", poručio je Jaćimović. 

Stankovićeva je na otvaranju Košarkaškog kampa izrazila zadovoljstvo što ima priliku da podrži mlade talente iz Republike Srpske, među kojima je i ona bila na početku karijere. 

Generalni sekretar Košarkaškog saveza Republike Srpske Dragan Ćazić rekao je novinarima da je u sedmodnevnom kampu okupljeno 15 dječaka, 15 djevojčica i četiri trenera, najbolji košarkaši 2005. godišta koji čine reprezentaciju Republike Srpske u malom. 

"Ovo je promocija košarke i afirmacija mladih košarkaša, a želja nam je da po povratku u svoje matične klubove oni utiču na omasovljavanje ovog sporta", naveo je Ćazić i zahvalio na podršci resornim ministarstvu, Banji Dvorovi i Osnovnoj školi Dvorovi čije resurse koriste. 

Direktor škole u Dvorovima Čedo Janković rekao je na otvaranju kampa da je čast i zadovoljstvo ugostiti mlade reprezentativce Republike Srpske koji su budućnost košarke i najbolji predstavnici svoje zemlje u svijetu.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )