FOTO: null

U Ugljeviku je sinoć otvoren Šesti međunarodni festival folklora na kojem će domaćini iz Kulturno-umjetničkog društva /KUD/ "Rudar" ugostiti ansamble iz Španije, Grčke, Italije, Srbije i Republike Srpske.

Predsjednik KUD-a "Rudar" Milan Lazić rekao je da je ponosan što ugljevički folklorni ansambl predstavlja Srpsku i svoj rodni grad Evropi i što istovremeno dovodi Evropu na ove prostore.

"Našim gostima ćemo predstaviti srpsku tradiciju i vrijednosti zavičaja, a od njih ćemo naučiti tradiciju i običaje njihovog kraja", istakao je Lazić.

Festival u Ugljeviku održava se u saradnji sa Folklornim društvima "Šumadija" iz Vlaške i "Abrašević" iz Šapca.

Publika je prve večeri uživala u igrama folklornih ansambala "Kostolac", "Novo naselje Janja" iz Bijeljine, "Prosvjeta" iz Brčkog, "Kolo" iz bijeljinskog naselja Suvo Polje, "Prosvjeta" iz Lopara i "Rudar" iz Ugljevika.

Naredno festivalsko veče biće u znaku igara prijateljstva, a publici će se predstaviti folklorni ansambli iz Španije, Grčke, Italije.

Šesti međunarodni festival folklora u Ugljeviku biće završen 23. jula, defileom učesnika kroz grad i održavanjem Gala koncerta na kojem će nastupiti svi izvođači.

Generalni pokrovitelj ove međunarodne smotre folklora je opština Ugljevik.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )