FOTO: null

Ispred Centra javne bezbjednosti /CJB/ Bijeljina danas je osveštan spomenik poginulim pripadnicima Četvrtog odreda specijalne policijske brigade, koji je otkrio ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač sa komandantima i nekadašnjim borci

Lukač je istakao da mu je čast da otkrije spomenik poginulim borcima iz specijalne brigade, te ocijenio da je on odavno trebalo da bude postavljen na tom mjestu da bi svjedočio da su ti ljudi bili junaci koji su stvarali Srpsku. 

"Bijeljina i Republika Srpska mogu biti ponosne i ko god prođe ispred ovog spomenika treba da se nakloni i oda počast tim junacima, koji su se svim svojim srcem borili za Republiku Srpsku i dali svoje živote za nju", rekao je Lukač novinarima. 

Major Ratomir Draganić, ratni komandant Četvrtog odreda specijalne policije Bijeljina, rekao je da je spomenik prenesen iz kasarne u Bijeljini, gdje je bio od 1999. godine, a da za to zahvalnost duguju ministru Lukaču i načelniku CJB Bijeljina Žarku Ćosiću. 

Na spomeniku je ispisano više od 30 imena poginulih boraca, od kojih je, kako je rekao, 15 pripadnika Četvrtog odreda specijalne policije. 

"Svi oni dali su živote za temelje Srpske. Uz ovih 15 pripadnika policije, nalaze se i imena pripadnika komande brigade iz centralnog odreda Zvornik, koji je bio pridodat Četvrtom odredu, koji je imao ukupno oko 200 boraca", naveo je Draganić. 

Četvrti odred pripadnika specijalne policije bio je sastavljen od boraca iz svih gradova Srpske, koji su tada došli da žive na području opštine Bijeljina. 

Spomenik poginulim pripadnicima specijalne brigade, na kojem piše "Heroji ne umiru - oni hrabro ginu da bi vječno živjeli", premješten je iz kasarne nakon 16 godina. 

Brojni pripadnici drugih policijskih odreda iz cijele Srpske, predstavnici Boračke organizacije Srpske, rukovodstvo CJB Bijeljina, članovi porodica i prijatelji, nakon osveštanja, položili su na spomenik vijence i cvijeće.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )