FOTO: pixabay

Alat koji omogućava upad u bilo koji Appleov smartfon ili tablet računar navodno je dostupan na eBayu za sto američkih dolara. Kako bi alat bilo moguće upotrijebiti, haker koji ga koristi mora imati iPhone ili iPad kod sebe.

Izraelska forenzička kompanija Cellebrite obavijestila je svoje korisnike o novom načinu pomoću kojeg je moguće provaliti u bilo koji iPhone ili iPad, s bilo kojim izdanjem operativnog sustava iOS, uključujući i najnovije, prenosi Tportal. 

Alat koji to omogućava navodno je dostupan na eBayu za sto američkih dolara. Kako bi alat bilo moguće upotrijebiti, haker koji ga koristi mora imati iPhone ili iPad kod sebe. Na taj je način, tvrde u Cellebrite, moguće izvući sve datoteke s uređaja.

Smatra se kako je američka agencija FBI angažovala upravo Cellebrite kad je 2016. godine trebala otključati iPhone 5c koji je pripadao ubici iz San Bernardina Syedu Rizwanu Farooku.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )