FOTO: pixabay

Osim kvalitetnijeg ljubavnog i, naravno seksualnog života, spavanje bez ičega na sebi poboljšava kvalitet spavanja. I genitalije će vam biti zahvalne ako ih ne skrivate u pidžami.

Genitalije su željne svježeg vaduha kao i svaki drugi dio vašeg tijela, jer tada se manje znoje, hladnije im je i manja je mogućnost za razvoj bakterija, a time i infekcija, prenosi portal Lifehack. 

Osim toga, spavati bez ijedne stvar na sebi pruža osjećaj apsolutne slobode. Ništa ne steže, ne grebe, niti se omotava oko tijela tokom noći. To je i odličan recept za povećanje seksualne želje, jer kad smo goli, jednostavno se osjećamo više seksi. A vrlo seksi je i dodirivanje s partnerom, koža na kožu. Puno ljepše nego dodiri "pidžama na pidžamu". 

Prema međunarodnoj studiji američke Nacionalne fondacije za spavanje svaki treći čovijek spava go, i zato su im ljubavni životi sretniji od onih koji spavaju u pidžamama. Prisniji su s partnerom, a prisnost opušta i podstiče osjećaj sreće. To rezultira snižavanjem krvnog pritiska, jača imunitet i smanjuje osjećaj nelagodnosti i nespokoja. 

Osim kvalitetnijeg ljubavnog i, naravno seksualnog života, spavanje bez ičega na sebi poboljšava kvalitet sna. Temperatura tijela je manja što doprinosi dubljem snu. I genitalije će vam biti zahvalne ako ih ne skrivate u pidžami. Stručnjaci vjeruju da se tako provjetravaju što smanjuje šansu od razvoja bakterija jer one vole vlagu i vrućinu. 

Vagina će biti manje vlažna i manje sklona infekcijama, a testisi hladniji što čuva zdravlje spermatozoida. 

I koža će vam biti zahvalna jer je to jedinstvena prilika da nesputano diše, što smanjuje šansu od dobijanja kožnih bolesti. Naime, tokom cijelog dana prekrivena je odjećom i obućom ispod koje se često znoji, a i hemikalije od deterdženta ili omekšivača mogu da ulaze kroz pore. Ako vam je noću hladno, radije se pokrijte još jednim prekrivačem, a tijelo neka i dalje uživa u slobodi.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )