FOTO: pixabay

Omlet je brzopotezno jelo od jaja koje se priprema s maslacem na tavi, a po želji puni sirom, mesnim narescima ili povrćem.

Najvažnija stvar za uspješno pečenje omleta jest da ga pripremate u tavi s neprijanjajućim dnom, ali i da imate sve sastojke imate unaprijed pripremljene kako jelo ne bi pregorjelo, piše Punkufer.


Sastojci za omlet:

  • 3 jaja
  • so i biber
  • komadić maslaca
  • malo ulja
  • dodaci po želji

Priprema omleta:

1. Izmiješajte jaja vrlo dobro tako da nestanu svi tragovi bjelanaca. Posolite i pobiberite.

2. Na umjerenoj temperaturi rastopite komadić maslaca s uljem. Pričekajte s ulivanjem jaja dok se maslac sasvim ne otopi, a tava postane vruća.

3. Ulijte jaja u tavu. Prvih dvadeset sekundi miješajte jaja drvenom kašikom, kao što biste to činili kod pripreme kajgane.

4. Kada primijetite da se jaja počinju zgušnjavati, odnosno iz tekućeg počnu prelaziti u kruti oblik, provjerite da jaja prekrivaju cjelokupno dno tavice.

5. Preko cijele površine omleta ravnomjerno dodajte narendani sir, polovice cherry rajčica ili bilo koju drugu vrstu dodataka.

6. Drvenom špatulom olabavite rub polovice omleta i prebacite je preko ostatka. Prebacite polukrug omleta na tanjir i poslužite toplo. Prijatno!

Pogledajte kako savršeni omlet priprema britanski chef Jamie Oliver.


 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )