FOTO: InfoBijeljina.com

Na većini puteva u Republici Srpskoj saobraćaj se, zbog snježnih padavina, odvija otežano i usporeno, naročito u višim planinskim predjelima i preko prevoja, a na području romanijske regije, Kneževa i Mrkonjić Grada jak vjetar formira snježne nanose, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.

Na području Hercegovine vozi se po pretežno vlažnim i klizavim kolovozima. 

Na dionicama koje prolaze kroz usjeke i pored kamenih kosina povećana je opasnost od odrona kamenja i zemlje na kolovoz. 

Zbog oštećenja nadvožnjaka, kod NIS petrol pumpe u Trnu, saobraćaj se na dionici magistralnog puta Prijedorska petlja-Klašnice i preko samog nadvožnjaka odvija jednom trakom, dok teretna vozila preko nadvožnjaka ne saobraćaju. 

Zbog izgradnje mosta preko rijeke Vrbanje u Čelincu izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja na dionici magistralnog puta Čelinac-Kotor Varoš. 

Režim odvijanja saobraćaja do 30. aprila izmijenjen je na auto-putu Gradiška-Banjaluka, zbog izgradnje naplatne stanice "Čatrnja". 

Zbog radova na magistralnom putu Karanovac-Crna Rijeka, dionica Krupa na Vrbasu-Bočac, od 7.00 do 17.00 časova radnim danima aktuelne su obustave saobraćaja do desetak minuta, i saobraćaj se propušta naizmjenično jednom trakom. 

Na dionici magistralnog puta Sarajevo-Foča, na lokalitetu Sijeračke stijene, saobraća se usporeno zbog sanacije klizišta. 

Zbog aktiviranih klizišta, jednom trakom, naizmjenično saobraća se na regionalnim putevima Karanovac-Kneževo, u mjestu LJubačevo, Ukrina-Gornja Vijaka i Lopare /Mačkovac/-Čelić. 

U Federaciji BiH zbog niske temperature kolovozi su mjestimično zaleđeni i klizavi. 

Na putnom pravcu Kladanj-Tuzla zbog ugaženog snijega obavezna je upotreba lanaca za teretna vozila sa prikolicom i šlepere. 

Ugaženog i raskvašenog snijega na kolovozu ima na dionicama u višim predjelima, a poseban oprez neophodan je na putnim pravcima Sarajevo-Tuzla, Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje, Bugojno-Novi Travnik, Travnik-Donji Vakuf, Ključ-Bihać, Livno-Drvar-Petrovac, Livno-Glamoč-Mliništa i Bugojno-Kupres-Šujica. 

U jugozapadnim krajevima dodatne poteškoće stvara jak vjetar koji mjestimično formira snježne nanose. 

Na ostalim dionicama kolovoz je pretežno mokar. 

Zbog niske temperature moguća je poledica, posebno u planinskim predjelima, kao i na mostovima i prilazima tunelima. 

Preko planinskog prevoja Borova Glava, na magistralnom putu Šuica-Livno, učestali su izlasci divljih konja na kolovoz, posebno u jutarnjim i večernjim časovima. 

Na graničnim prelazima trenutno nema zadržavanja. 

Zbog radova u Hrvatskoj, i dalje je obustavljen saobraćaj na graničnom prelazu Novi Grad-Dvor. 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )